«

»

Nov 17 2010

Print this Post

Το κινητό και η πιστωτική κάρτα αρχίζουν να ταυτίζονται

Το δεύτερο κινητό τηλέφωνο με την υπογραφή της Google θα ενσωματώνει τεχνολογία ηλεκτρονικών πληρωμών, ανακοίνωσε η εταιρεία, λιγότερο από ένα χρόνο αφότου απέσυρε το προηγούμενο μοντέλο.

«Θα μπορούσε να αντικαταστήσει την πιστωτική κάρτα σας» δήλωσε ο Έρικ Σμιντ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ανοίγοντας το ετήσιο συνέδριο Web 2.0 που πραγματοποιείται στο Σαν Φρανσίσκο.

Αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει τα πρόσφατα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η συσκευή θα ονομάζεται Nexus S και θα κατασκευάζεται από τη Samsung Electronics. Το πρωτότυπο που επέδειξε ο Σμιντ είχε καλυμμένο το όνομα του μοντέλου και του κατασκευαστή.

Στις αρχές του έτους η Google είχε λανσάρει το κινητό Nexus One, το απέσυρε όμως λίγους μήνες αργότερα, όταν έφτασαν στην αγορά άλλες συσκευές που τρέχουν λειτουργικό σύστημα Google Android.

Το επόμενο μοντέλο της εταιρείας θα βασίζεται στη νέα έκδοση του Android, με την κωδική ονομασία Gingerbread.

Θα διαθέτει επίσης εξειδικευμένο τσιπ που υποστηρίζει την τεχνολογία ηλεκτρονικών πληρωμών NFC (Near Field Communications, Επικοινωνίες Κοντινού Πεδίου).

Σύμφωνα με τον Σμιντ, η μετάδοση των δεδομένων του κατόχου σε εταιρείες συναλλαγών είναι πιο ασφαλής από ό,τι η χρήση των μαγνητικών πιστωτικών καρτών.

Η Google δεν σκοπεύει να δημιουργήσει δική της πλατφόρμα επεξεργασίας συναλλαγών, εκτιμά όμως ότι θα υπάρξουν πολλές νέες εταιρείες στον κλάδο. «Εκτιμώ ότι θα δημιουργηθούν 500 νέες εταιρείες στον κλάδο πληρωμών μέσω κινητού όταν εμφανιστούν αυτές οι πλατφόρμες» είπε ο Σμιντ.

via

Permanent link to this article: http://www.technologos.eu/?p=1676

Leave a Reply