«

»

Nov 27 2010

Print this Post

Αισιόδοξες προβλέψεις από την Google για το Chrome OS

Ιδιαίτερα αισιόδοξη για την επιτυχία του επερχόμενου Chrome OS εμφανίζεται η Google, αφού δια στόματος του υψηλόβαθμου στελέχους της Linus Upson έκανε ορισμένες αρκετά τολμηρές εκτιμήσεις. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως σύμφωνα με έρευνες που έχει διεξάγει η εταιρεία, το 60% των υπολογιστών που τρέχουν Windows σε εταιρικά περιβάλλοντα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για εργασίες που θα μπορούσαν εύκολα να πραγματοποιηθούν μέσω browser.

Ο Upson μάλιστα υποστηρίζει πως αυτό το 60% θα μπορούσε να αντικαταστήσει άμεσα τα υπάρχοντα συστήματά του με υπολογιστές που τρέχουν το Chrome OS. Εξηγεί επίσης πως μια τέτοια κίνηση θα αποφόρτιζε σε μεγάλο βαθμό τη δουλειά των διαχειριστών, αφού οι αναβαθμίσεις του συστήματος θα πραγματοποιούνταν αυτόματα.

Από την άλλη, βέβαια, είναι γεγονός πως η μεγάλη πλειοψηφία των εταιρειών εξακολουθούν να χρησιμοποιούν αποκλειστικά το MS Office, γεγονός που καθιστά μια τέτοια ολοκληρωτική μετάβαση να φαντάζει ακόμα κάπως μακρινή, όσο μεγάλα κι αν είναι τα βήματα προόδου που σημειώνουν οι υπηρεσίες του Google Docs.

Υπενθυμίζουμε πως η επίσημη κυκλοφορία του Chrome OS αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2011 και όχι μέσα στο 2010, όπως αρχικά αναμενόταν. Παρόλα αυτά, ακούγεται ολοένα και πιο έντονα η φήμη πως η Google θα κυκλοφορήσει μέσα στο Δεκέμβρη μια ειδική παρτίδα “Chromebooks”, που θα διατεθούν για δοκιμές σε κλειστό κύκλο χρηστών.

Μάλιστα, το TechCrunch εικάζει πως τα ονόματα των συσκευών ενδέχεται να είναι τα “Mario” και “Andretti”, προς τιμήν του γνωστού οδηγού. Κρίνοντας άλλωστε από τις δηλώσεις της Google πως βασικό χαρακτηριστικό του λειτουργικού της θα είναι η ταχύτητα και η δυνατότητα εκκίνησης μέσα σε δευτερόλεπτα, η επιλογή του ονόματος ίσως και να μην είναι καθόλου τυχαία.

via

Permanent link to this article: http://www.technologos.eu/?p=1840

1 ping

Leave a Reply