«

»

Dec 21 2010

Print this Post

Γιατί το Cydia ονομάζεται Cydia?

Oι κάτοχοι iPhone που η συσκευή τους είναι jailbroken έχουν εγκατεστημένο το Cydia, και πως αυτός που κρύβεται πίσω απο το Cydia ονομάζεται Jay Freeman (a.k.a Saurik), αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί το Cydia ονομάζεται Cydia? Τι ακριβώς σημαίνει η λέξη Cydia?

Το application Cydia, στην πραγματικότητα έχει ονομαστεί απο ένα σκώρο (moth).  Cydia pomonella είναι η επιστημονική ορολογία για τον ευρύτερα γνωστό, στερεοτυπικό σκουλήκι των μήλων (Apple).

Το άρθρο στην Wikipedia, αναφέρει οτι η Cydia pomonella έχει αποδειχτεί ένα προβληματικό παράσιτο σε διάφορα δέντρα φρούτων, συμπεριλαμβανομένων των μήλων και των αχλαδιών.  Οι κάμπιες τρυπώνουν μέσα στο φρούτο, καθιστόντας το άχρηστο πρως πώληση.

Το Cydia application έχει γίνει αρκετά διάσημο στον κόσμο των λειτουργικών iOS, καθώς κάθε συσκευή με iOS λειτουργικό χρησιμοποιεί τον όρο jailbreak και εγκαθιστά το Cydia. Άρα το Cydia έχει ονομαστεί από ένα σκώρο που είναι ένα παράσιτο για φρούτα που φυτρώνουν σε δέντρα, όπως είναι και τα δέντρα μήλων (Apple).

[via]

Permanent link to this article: http://www.technologos.eu/?p=2142

Leave a Reply