«

»

Apr 24 2010

Print this Post

To Youtube γίνεται “video club”

Οι δοκιμές για την χρέωση προβολής ή ενοικίασης περιεχομένου από το Youtube έγινε τον Ιανουάριο με ταινίες απο το Sundance Film Festival. Σήμερα ο γίγαντας του video ανοίγει το δικό του πλήρες κατάστημα, το Youtube Video Rentals Store.

Με χρεώσεις από 0,99 έως 3,99 δολάρια και διάρκεια ενοικίασης τις 48 ώρες,το Youtube μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι της ενοικίασης ταινιών, σειρών και ντοκιμαντέρ. Η χρέωση γίνεται μέσα από το Google Checkout ώστε η διαδικασία να είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερη.

Προς το παρόν τα αμερικάνικα charts καταλαμβάνουν ταινίες ανεξάρτητες, του Bollywood, σειρές Manga και ντοκιμαντέρ όμως τίποτα δεν μπορεί να περιορίσει τις συμφωνίες που θα «κλείσει» η Google με μεγάλα studio παραγωγής στο μέλλον.

Μερικές από τις ανταγωνιστικές υπηρεσίες είναι το iTunes Store της Apple, το XBOX360 Video Marketplace και το Netflix όμως η βασική διαφορά στην περίπτωση του Youtube είναι η δυναμική που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την δωρεάν παροχή περιεχομένου.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόσβαση στο Youtube Store όμως δεν έχει προβεί ακόμα σε επίσημες ανακοινώσεις.

Τέλος, η υπηρεσία κάνει IP Geolocation ώστε να διαβαθμίζει την πρόσβαση σε συγκεκριμένα video ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή του χρήστη, μια μεθοδολογία που ακολουθούν και οι ανταγωνιστικές υπηρεσίες.

[via]

Permanent link to this article: http://www.technologos.eu/?p=220

Leave a Reply