«

»

Jan 24 2011

Print this Post

Εγκαταστήστε και τρέξτε Android OS της Google στον υπολογιστή σας

Android, το μεγαλύτερο φορητό λειτουργικό σύστημα στον κόσμο το οποίο χρησιμοποιείται στα smartphones και είναι ιδιοκτησία της Google. Τώρα μπορείται να εγκαταστήσεται και να τρέξετε το Android OS στον υπολογιστή σας, χρησιμοποιώντας το Live Android.  Αυτο θα φανεί πολύ χρήσιμο στους προγραμματιστές Android για να μπορούν να δοκιμάζουν τις καινούριες εφαρμογές τους.

Live Android

Το Live Android είναι ένα LiveCD του Android OS για πλατφόρμες x86. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα smartphone για αυτο το σκοπό. Χρησιμοποιώντας το Live Android μπορείτε να κατεβάσετε ένα image του Android OS και να το ‘κάψετε’, για να το χρησιμοποιήσετε για την εγκατάσταση στον υπολογιστή σας.

Μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία απο εδώ. Υπάρχουν δύο τύποι αρχείων για να κατεβάσετε. Ο ένας είναι ένα torrent αρχείο και ο άλλος είναι δύο αρχεία τα οποία θα πρέπει να συνδυαστούν με το πρόγραμμα HJSplit.

Αφού συνδυαστούν τα δύο αρχεία μέσω του HJSplit θα βρείτε ένα αρχείο με το όνομα liveandroidv0.3 (η version μπορεί να έχει αλλάξει), και αφού το ‘κάψετε’ μπορείτε να συνεχίσετε με την εγκατάσταση του.

Πώς να εγκαταστήσετε το Live Android μέσω USB drive ?

Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε το Live Android μέσω USB drive. Για αυτό το σκοπό θα πρέπει να κατεβάσετε μια διαφορετική έκδοση ISO του Live Android. Η τρέχων έκδοση είναι η liveandroidv0.2usb.iso.001 και liveandroidv0.2usb.iso.002.

Μετά το συνδυασμό των αρχείων μέσω του HJSplit, θα πρέπει να αντιγράψουμε το image σε ένα USB drive. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω του προγράμματος UNetbootin

Τρέχωντας το UNetbootin, επιλέγουμε το image που θέλουμε να αντιγράψουμε στο USB drive και πατάμε ΟΚ. Μετά την επιτυχής αντιγραφή έχουμε ένα bootable USB drive με το οποίο μπορούμε να εγκαταστήσουμε το Android OS στον υπολογιστή μας.

Σημείωση: Το Android OS είναι συνήθως τροποποιημένο για κινητά τηλέφωνα με οθόνη αφής. Οπότε θα πρέπει να είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι. Χρησιμοποιήστε τα βελάκια και το Enter για πλοήγηση και για ξεκινήσετε εφαρμογές.

[via]

Permanent link to this article: http://www.technologos.eu/?p=2255

Leave a Reply