«

»

Jan 13 2011

Print this Post

Περί του PS3 Jailbreak… Mία διαφορετική προσέγγιση του θέματος

Μάλλον ήρθε η ώρα για μία διαφορετική προσέγγιση στο σπάσιμο του PS3 από τον Geohot. Προτάσεις όπως “ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει¨, “ας πρόσεχε η Sony”, “καλά να πάθουν με αυτές τις τιμές”, “αν ήταν φτηνότερα τα παιχνίδια θα τα αγόραζα”  κλπ προσωπικά πιστεύω πως είναι για εσωτερική κατανάλωση των απανταχού πληγωμένων και γενικά ατόμων που δυσκολεύονται να δουν ολόκληρο το δάσος.

Όπως έχουμε προαναφέρει δύο φορές (1) εδώ και (2) εδώ, το κλείδωμα του PS3 έσπασε. Προσωπικά αυτό πιστεύω μόνο κακό μπορεί να κάνει στην ποιότητα των παιχνιδιών. Αντιθέτως, πιστεύω οτι θα βοηθήσει αφάνταστα την SONY να αντεπιτεθεί στο ΧΒΟΧ 360 που με την προσθήκη του Kinect έχει σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

Το PS3 βρίσκετε στην αγορά για περίπου 3 χρόνια. Δηλαδή πλησιάζει στο τέλος του εμπορικού του κύκλου (λογικά δεν θα ξεπεράσει τα 5-5.5 χρόνια). Με αυτά τα δεδομένα ήρθε η ώρα να προσεγγίσει τις μάζες που είτε θα προτιμήσουν τον ανταγωνισμό, είτε δεν θα αποκτήσουν ποτέ το PS3 διότι πολύ απλά δεν πιστεύουν πως το χρειάζονται. Προσωπικά πιστεύω πώς και οι δύο αυτές κατηγορίες θα επιρεαστούν απο το “δωρεάν” κατέβασμα των παιχνιδιών και το “προκαθορισμένο” κόστος κτήσης και κατοχής ενός PS3.

Ασφαλώς και αυτό αποτελεί την προσωπική μου εκτίμηση επί του θέματος. Το μέλλον και η μετέπειτα πορεία των πωλήσεων του PS3 θα κρίνουν τα λεγόμενα μου. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι HardCore gamers ίσως προτιμήσουν την δυνατότητα να παίζουν online από το να γλιτώσουν 20-60 ευρώ. Μη ξεχνάμε πως οι εποχές άλλαξαν και οι “παιχνιδο-μήχανες” δέν είναι πλέον τα αποκομμένα τερματικά του παρελθόντος.

Permanent link to this article: http://www.technologos.eu/?p=2407

Leave a Reply