«

»

Jan 25 2011

Print this Post

Πως η Apple σκαρφάλωσε στο νούμερο 1

Η Apple πάντα ήταν η επαναστατική πλευρά στην βιομηχανία . Στην αρχή, η ενέργειά της καταναλώθηκε στην δημιουργία μιας μόδας, και στα ενδότερα της εταιρείας. Τα πάντα ήταν μια μάχη. Ακόμα και οι ομάδες προγραμματιστών είχαν τις διαμάχες τους για το ποιος θα μπορούσε να αναπτύξει το πιο επιτυχημένο προϊόν. Ντοκιμαντέρ έχουν δείξει οτι ήταν σύνηθες φαινόμενο, στις εταιρικές συγκεντρώσεις ο κόσμος να χωρίζεται σε δύο ομάδες, όπου η κάθε ομάδα καυχιόταν για τα επιτεύγματά τους.Ωστόσο, δεν νομίζω οτι θα πρέπει να ξεχάσουμε το ρόλο της Microsoft σε όλα αυτά.  Το μέρος της Microsoft στην ιστορία της Apple είναι μεγαλύτερο από αυτό που ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει ή νομίζει πως γνωρίζει.  Η θρυλική μάχη μεταξύ Apple και Microsoft ήταν μάλλον η κινητήρια δύναμη των δύο εταιρειών για αυτό που είναι σήμερα.  Η θέλησή τους να πουλήσουν περισσότερο, να αναπτύξουν το καλύτερο και να έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς είναι η κινήτηρια δύναμή τους για να τονώσουν την εμπιστοσύνη τους. Πολύ πιθανόν αυτός να είναι ο λόγος για τον οποίο και οι δύο εταιρείες είναι κάποιες απο τις πιο επικερδείς εταιρείες.

Αλλά υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να δούμε το ξεκίνημα της Apple, το χτίσιμό της και την επιτυχία της σε μια κατανοητή μορφή. Η εταιρεία, ούτως ή άλλως, έχει μία απο τις ισχυρότερες γραμμές προϊόντων που μπορούμε να φανταστούμε.  Το site Online MBA δημιούργησε αυτό το infographic για να μας δείξει τα πιο ενδιαφέροντα γεγονότα για την άνοδο της Apple στη φήμη.

Το infographic κάνει ξεκάθαρο οτι η Apple είχε προβλήματα στην πορεία της, και οτι ο Steve Jobs είναι ένας σημαντικός παράγοντας της Apple.  Χωρίς αυτόν, πολλοί άνθρωποι θα αναρωτιόντουσαν εαν η εταιρεία θα ήταν τόσο επιτυχημένη όσο είναι σήμερα.

[via]

Permanent link to this article: http://www.technologos.eu/?p=2539

Leave a Reply