«

»

Feb 19 2011

Print this Post

Η λίστα με τις 50 πλέoν καινοτόμες εταιρίες σύμφωνα με το Fast Company

Το γνωστό αμερικάνικο περιοδικό Fast Company έδωσε χθες στη δημοσιότητα τη λίστα με τις 50 πλέον καινοτόμες εταιρίες του κόσμου για το 2011. Όπως είναι φυσιολογικό στη πρώτη θέση βρίσκεται η Apple, η οποία φαίνεται πως βρίσκεται σταθερά ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό στα tablets και τα high end smartphones με τα iPad και iPhone 4 αντίστοιχα.

Στη δεύτερη θέση βρίσκομαι το Twitter, κυρίως επειδή τα τελευταία πέντε χρόνια έχει αλλάξει το τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, εξηγεί το περιοδικό. Η τριάδα κλείνει με το Facebook το οποίο μέσα στο 2010 ξεπέρασε τους 600 εκατ. χρήστες και είδε την ιστορία του να γίνεται ταινία στο Hollywood. Το Top 5 κλείνει με τη Nissan και το Groupon, με τη μεν πρώτη να παρουσιάζει το Leaf – το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής – ενώ το δεύτερο κατάφερε μέσα στο περασμένο έτος να πει “όχι” στη πρόταση των $6 δις για εξαγορά από την Google, η οποία με τη σειρά της βρίσκεται μια θέση κάτω, στο νούμερο έξι.

Πάντως, η κατάταξη δεν περιλαμβάνει μόνο τεχνολογικές εταιρίες, κάθε άλλο. Στη θέση 13 βρίσκεται η Burberry, στη θέση 33 η PepsiCo ενώ τρεις θέσεις παρακάτω, στο 36, βλέπουμε τη γνωστή αλυσίδα supermarket Marks and Spencer.

via

Permanent link to this article: http://www.technologos.eu/?p=2761

Leave a Reply