«

»

Mar 09 2011

Print this Post

Έρχεται το Online backup για τα κατεβασμένα mp3 από το iTunes

Αν αγοράσετε μία εφαρμογή από το iTunes για το iPhone ή το iPad σας και την διαγράψετε κατά λάθος, μπορείτε να την κατεβάσετε ξανά χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε για δεύτερη φορά.

Η Apple ξέρει ποιες εφαρμογές έχετε κατεβάσει και υπάρχει online backup. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την μουσική σας. Αν σβήσετε ένα τραγούδι από τον υπολογιστή σας, πρέπει να πληρώσετε για να το κατεβάσετε ξανά. Κατανοώντας το πρόβλημα που δημιουργείται, η Apple μιλάει με τις δισκογραφικές εταιρίες για να το αλλάξει αυτό.

Οι συζητήσεις γίνονται με όλες τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες του εξωτερικού: Universal, Sony, Warner, EMI. Αν πειστούν αυτές, τότε θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες, μικρότερες, εταιρίες. Δεδομένου ότι οι κανόνες στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας αλλάζουν συνέχεια, η εταιρία του Cupertino θα προσπαθήσει και θα πιέσει τις δισκογραφικές για να μην μείνουν πίσω στο δικό τους παιχνίδι.

Ο ανταγωνισμός από το Pandora, το Spotify, το Grooveshark και το last.fm είναι σκληρός και αυτές οι υπηρεσίες κάνουν streaming μουσική στον χρήστη με κάποιο μηνιαίο αντίτιμο. Αν όμως, πληρώνοντας μόνο μία φορά, μπορούσαν οι χρήστες να κατεβάσουν ένα τραγούδι σε όλες τους τις συσκευές ίσως τα νούμερα των χρηστών αλλά και των αγορών να ήταν ακόμη πιο αυξημένα. Εξάλλου, τα 200 εκατομμύρια accounts του iTunes φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά για τον Steve Jobs και την παρέα του.

via

Permanent link to this article: http://www.technologos.eu/?p=2850

Leave a Reply