«

»

May 21 2011

Print this Post

Μετατρέψτε τα πάντα σε μία multi-touch οθόνη αφής

Το ZeroTouch είναι ένα δυναμικό οπτικό πεδίο multi-touch που κάνει ό,τι και μια οθόνη αφής ενώ είναι φαινομενικά ένα κενό πλαίσιο εικόνας που σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε κάθε επιφάνεια σε μία διαδραστική οθόνη. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε πάνω σε υπολογιστές χωρίς οθόνη αφής ή ακόμη και να το κρεμάσετε στον αέρα!

Το ZeroTouch είναι μία, από σημείο σε σημείο οπτικής επαφής κύτους, τεχνολογία ανίχνευσης. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούνται εκατοντάδες κλιμακούμενοι υπέρυθροι αισθητήρες και πολλά υπέρυθρα LED που δημιουργούν μια σειρά από δοκάρια αόρατου φωτός που διασχίζουν την οθόνη. Όταν αυτά τα δοκάρια διακοπούν, αυτό σημαίνει ότι κάτι έχει αγγίξει την οθόνη. Τότε το Zero Touch απεικονίζει τη διακοπή των δοκών και ανακατασκευάζει την όψη του κύτους οποιαδήποτε αντικείμενου που βρίσκεται στο εσωτερικό του αισθητήρα. Μέσω των αισθητήρων επιτυγχάνεται ποιο γρήγορη ανταπόκριση στην οθόνη και με μεγάλη ακρίβεια.

.

H Texas A&M University‘s Interface Ecology Lab εμφάνισε το ZeroTouch στην ACM CHI 2011 Διάσκεψη και μάλιστα με μικρό κόστος παραγωγής. Στην διάσκεψη παρουσίασαν τις δυνατότητες που έχει και τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει.

.

Ρίξτε μια ματιά από την παρουσίαση…

Permanent link to this article: http://www.technologos.eu/?p=3092

Leave a Reply