«

»

May 27 2011

Print this Post

Google Wallet: Πορτοφόλι και κινητό μαζί

Όπως αναμένονταν, χθες ανακοινώθηκε το Google Wallet, το σύστημα ασύρματης πληρωμής από την Google για τα κινητά Android, το οποίο είναι βασισμένο στην τεχνολογία NFC. Μεταξύ των συνεργατών της Google σε αυτό το εγχείρημα είναι η Mastercard και η Citibank. Η δοκιμαστική περίοδος λειτουργίας έχει αρχίσει ήδη σε μερικές περιοχές, ενώ σκοπός είναι το Google Wallet να έχει ένα πλήρες λανσάρισμα μέσα στο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την Google, η πληρωμή γίνεται πολύ εύκολα, αφού θα είναι σε λειτουργία χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε την αντίστοιχη εφαρμογή. Όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας, το κινητό σας δεν θα μπορεί να επικοινωνήσει με τις βάσεις-NFC όταν η οθόνη του είναι απενεργοποιημένη. Μάλιστα, ακόμα κι αν κλαπεί το κινητό σας, δεν θα μπορεί κάποιος να διαβάσει τα στοιχεία της κάρτας σας από το chip που είναι αποθηκευμένα αυτά.

Προς το παρόν μόνο το Nexus S 4G μπορεί να υποστηρίξει αυτή την τεχνολογία, αλλά αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες να βγούν αρκετά smartphones που θα κάνουν τις αγορές πιο εύκολες. Στην περίπτωση που κάποιος θέλει να πληρώνει μέσω NFC αλλά δεν θέλει να αγοράσει κάποιο από τα τελευταία Androids, μπορεί να κολλήσει ένα αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος του κινητού του, που λέγεται NFC Sticker. Το αυτοκόλλητο αυτό δεν θα επικοινωνεί με το κινητό, αλλά θα αντιστοιχεί στον δικό σας λογαριασμό, οπότε θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κανονικά.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης, στελέχη της Google δήλωσαν:

Ο στόχος μας είναι να ενώσουμε όλα τα κομμμάτια του οικοσυστήματος. Το τηλέφωνο σας θα είναι το πορτοφόλι. Πιστεύουμε πως από το 2011 και μετά αρχίζει η εποχή του MoLo (Mobile Local Commerce). Σκοπεύουμε να προσθέσουμε στο Google Wallet, όλα όσα κάποιος έχει μέσα στο κανονικό του πορτοφόλι.

Όσο αναπτύσσεται η υπηρεσία, θα προστίθενται περισσότερα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα στο σύντομο μέλλον το smartphone σας θα δέχεται μία “ψηφιακή απόδειξη πληρωμής” αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Οι φήμες που κυκλοφορούν στην αντίπερη όχθη, θέλουν την Apple να ετοιμάσει στο μέλλον ένα iPhone το οποίο θα υποστηρίζει την τεχνολογία NFC, χωρίς να αποκλείετε αυτό να έρθει μαζί με το iPhone 4S, κάτι που αναμένεται να μάθουμε τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου. Άλλωστε, όπως εύστοχα δήλωσε και ο Paul Galant από τη Citibank, η Google έκανε την αρχή, φέρνοντας τις πληρωμές με τη βοήθεια του NFC από την ιδέα στη μαζική παραγωγή.

based

Permanent link to this article: http://www.technologos.eu/?p=3122

Leave a Reply