«

»

Jun 01 2011

Print this Post

Στις 6 Ιουνίου η παρουσίαση του iOS 5 και το Mac OS X 10.7 Lion

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες ώρες, μάθαμε το πρόγραμμα της πρώτης μέρας του WWDC 2011, του συνεδρίου της Apple που θα διαρκέσει από τις 6 μέχρι τις 10 Ιουνίου. Την Δευτέρα λοιπόν, ο Steve Jobs θα παρουσιάσει από τη σκηνή το Mac OS X 10.7 Lion, την επόμενη έκδοση του iOS για iPhone/iPod Touch/iPad και την πολυαναμενόμενη υπηρεσία iCloud.

Τον τελευταίο καιρό γνωρίσαμε τις υπηρεσίες τύπου cloud-music από το Amazon και την Google και τώρα ήρθε η ώρα της Apple να μας παρουσιάσει τη δική της πρόταση. Μετά την απόκτηση του icloud.com τον προηγούμενο μήνα, οι φήμες πως το iCloud θα παρουσιαστεί στο WWDC φούντωσαν. Το Mac OS X Lion θα είναι το 8ο major release του λειτουργικού της Apple ενώ όσον αφορά το iOS 5, στο event θα παρουσιαστούν τα νέα χαρακτηριστικά του και οι διαφορές του σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις, με τους developers να έχουν μία πρώτη εμπειρία με το νέο λειτουργικό. Ένα πιθανό release date μπορούμε να το τοποθετήσουμε στην περίοδο που θα βγει στην αγορά το επόμενο iPhone, κάπου μέσα στο φθινόπωρο.

Συνήθως στο Worldwide Developers Conference μαθαίνουμε για τις νέες εκδόσεις του iPhone, όμως φέτος φαίνεται πως θα επικεντρωθούμε στο software των συσκευών της Apple. Η ίδια η εταιρεία δεν συνηθίζει να μας ενημερώνει για το τι θα δούμε, πράγμα που επιτρέπει την έναρξη των συζητήσεων με το τι άλλο μπορεί να δούμε την επόμενη βδομάδα.

Το “timing” που επέλεξε η Apple για το opening keynote έχει επίσης προκαλέσει συζητήσεις, αφού τοποθετήθηκε μισή ώρα μετά την έναρξη του αντίστοιχου event της Microsoft από την E3. Μήπως η εταιρεία από το Cupertivo έχει να μας παρουσιάσει και κάτι στο χώρο του gaming ή είναι απλή σύμπτωση; Θα το μάθουμε τη Δευτέρα στις 20:00 ώρα Ελλάδος. Το Away.gr θα σας παρουσιάζει καθημερινά όλα όσα σκοπεύει να ανακοινώσει ο Steve Jobs και η εταιρεία του.

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης, εδώ.

via

Permanent link to this article: http://www.technologos.eu/?p=3150

Leave a Reply