«

»

Jun 20 2011

Print this Post

Η Microsoft κάνει μόνη της Jailbreak στα Windows Mobile κινητά

Αν και είχε δείξει τις προθέσεις της από τον πρώτο καιρό κυκλοφορίας της νέας της πλατφόρμας, η επίσημη ανακοίνωση ότι η Microsoft υποστηρίζει το jailbreak των Windows Phone 7 μέσω της ομάδας ChevronWP7 δημιουργεί αίσθηση.

Ήδη μετά την κυκλοφορία της πρώτης μεθόδου jailbreak από την ίδια ομάδα που επέτρεπε σε όλους να περάσουν στο Windows Phone 7 smartphone τους ανεπίσημο λογισμικό, η Microsoft είχε καλέσει στα γραφεία της την ομάδα ανάπτυξης της συγκεκριμένης μεθόδου προκειμένου να συζητήσουν τρόπους συνεργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ChevronWP7 στην επίσημη ιστοσελίδα τους, σύντομα θα κυκλοφορήσει λογισμικό το οποίο θα «ξεκλειδώνει» κάθε smartphone που τρέχει την πλατφόρμα Windows Phone 7, με ένα μικρό χρηματικό αντίτιμο για κόστος συντήρησης. Όπως αναφέρεται, το αντίτιμο αυτό θα είναι σημαντικά μικρότερο των $99 που χρειάζεται κάποιος προγραμματιστής για να ενταχθεί στο AppHub ώστε να ξεκλειδώσει επίσημα τη συσκευή του και να μπορέσει να δημιουργήσει εφαρμογές για την πλατφόρμα χωρίς όμως βέβαια να μπορεί να την ανεβάσει στο Windows Marketplace προς πώληση.

Η κίνηση αυτή της Microsoft έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη στάση που τηρεί η Apple σχετικά με το jailbreak στο iPhone από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του, με την Apple να κλείνει συνεχώς τις τρύπες που εκμεταλλεύονται οι hackers έτσι ώστε να κυκλοφορούν αντίστοιχο λογισμικό.

via

Permanent link to this article: http://www.technologos.eu/?p=3182

Leave a Reply