«

»

Jun 30 2011

Print this Post

Το αντίπαλο δέος στο Google Docs είναι εδώ από την Microsoft

To Office 365, η νέα συνδρομητική cloud υπηρεσία της Microsoft κάνει από σήμερα επίσημο ντεμπούτο τερματίζοντας μια μακρά περίοδο δοκιμών από τον Οκτώβριο του 2010 όταν και πρωτοανακοινώθηκε.

Με το βλέμμα κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στις ανάγκες των επαγγελματιών, το Office 365 φέρνει στο cloud τη σουίτα εφαρμογών Office, το SharePoint Online, το Exchange Online και την πλατφόρμα διασκέψεων Lync Online, όλα κάτω από ένα προϊόν. Με τη νέα υπηρεσία γίνεται εφικτή η εργασία από οπουδήποτε και από διαφορετικές συσκευές όπως Mac, iPhone, Windows Phone 7, Android και Blackberry.

Όπως αναφέρει η Microsoft, στα πλαίσια της δοκιμαστικής περιόδου στην οποία συμμετείχαν 200.000 επιχειρήσεις, υπήρξαν αναφορές για μειώσεις εξόδων σε IT τμήματα έως και 50% σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Άμεσος ανταγωνιστής της Microsoft είναι η Google η οποία με την υπηρεσία Google Apps παρέχει αντίστοιχες υπηρεσίες εδώ και αρκετό καιρό.

Οι τιμές του Office 365 διαφέρουν ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξει ο ενδιαφερόμενος ή η εταιρεία και ξεκινά από τα €5.25 για κάθε χρήστη ανά μήνα και φτάνει τα €25.50 ανά χρήστη/μήνα για την πλήρη χρήση της υπηρεσίας. Σύντομα θα διατεθεί δωρεάν ένα ακόμα πρόγραμμα, το Office 365 για εκπαιδευτικά ιδρύματα το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και φοιτητές αλλά με αρκετούς περιορισμούς στις διαθέσιμες υπηρεσίες. Αναλυτικά τα προγράμματα και οι τιμές τους στις παρακάτω εικόνες.

Το Office 365 διατίθεται από σήμερα σε 40 χώρες στις οποίες περιλαμβάνεται η Ελλάδα ενώ οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα δωρεάν δοκιμής της υπηρεσίας για 30 ημέρες.

via

Permanent link to this article: http://www.technologos.eu/?p=3214

Leave a Reply