«

»

Jul 20 2011

Print this Post

Διαθέσιμο το SDK για το Android 3.2

H Google κυκλοφόρησε σήμερα το εργαλείο ανάπτυξης εφαρμογών (SDK) για τους προγραμματιστές του Android 3.2 το οποίο ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες.

Ουσιαστικά δίνεται το πράσινο φως για τους προγραμματιστές έτσι ώστε να αξιοποιήσουν τα χαρακτηριστικά της καινούργιας έκδοσης του Android στις εφαρμογές τους. Μερικά από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της έκδοσης είναι η υποστήριξη συσκευών κάτω των 10’’ ιντσών όπως συσκευές με οθόνη 8.9 και 7 ίντσες.

Πέρα από τις βελτιστοποιήσεις στα υποστηριζόμενα μεγέθη οθονών που φέρει το Android 3.2, ενσωματώνεται μία νέα δυνατότητα η οποία θα επιτρέπει στα tablet να τρέχουν εφαρμογές που έχουν κυκλοφορήσει μόνο για smartphones με όσο το δυνατόν λιγότερη απώλεια στην ποιότητα της εικόνας. Αυτό επιτυγχάνεται με την κλιμάκωση κάθε πίξελ της εικόνας της εφαρμογής σε αντίθεση με το “τέντωμα” της εφαμοργής που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα και επιφέρει αλλοίωση της ποιότητας σε μεγάλες οθόνες. Υπάρχει επίσης επίσημη υποστήριξη του τύπου SD κάρτας μνήμης.

Όσον αφορά τους Έλληνες χρήστες του Android, υποστηρίζεται πλέον με εγγενή τρόπο η ελληνική γλώσσα κατά την πληκτρολόγηση κειμένου.

Η αναβάθμιση στη νέα έκδοση δεν πρόκειται να καθυστερήσει για τα tablet δεδομένου ότι το Motorola Xoom έχει ήδη αναβαθμιστεί σε αυτήν.

via

 

Permanent link to this article: http://www.technologos.eu/?p=3233

Leave a Reply