«

»

Sep 21 2011

Print this Post

Σύντομα κοινό λειτουργικό για Android Ταμπλέτες και Κινητά

Σύμφωνα με τη Google, η έκδοση Honeycomb του Android θα είναι η τελευταία που θα τρέχει αποκλειστικά σε tablets, δίνοντας τέλος στον περιορισμό διαθεσιμότητας που έθεσε η έκδοση αυτή. Όλες οι μελλοντικές εκδόσεις του Android θα είναι συμβατές τόσο σε smartphones όσο και σε tablet συσκευές.

Για το λόγο αυτό δόθηκαν ορισμένες οδηγίες προς τους προγραμματιστές του Android έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα με τις εφαρμογές τους στο μέλλον.

Ένα σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι εφαρμογές του Honeycomb είναι το ότι είναι προσαρμοσμένες για μεγαλύτερες οθόνες σε σχέση με τα κινητά τηλέφωνα, όπως έιναι τα tablets. Έτσι η παραμετροποίησή τους για χαμηλότερες αναλύσεις χρειάζεται κάποια διαδικασία. Για το λόγο αυτό οι προγραμματιστές θα πρέπει είτε να αποκλείσουν την εγκατάσταση των Honeycomb εφαρμογών τους σε smartphones, είτε να τις προσαρμόσουν με το ίδιο APK, κάτι το οποίο προτιμάται περισσότερο.

Το Ice Cream Sandwich είναι η νεότερη έκδοση του Android και όπως είναι γνωστό δε θα περιορίζεται σε συγκεκριμένες συσκευές όπως τα tablets αλλά θα είναι καθολική έκδοση. Πρόκειται να κυκλοφορήσει επίσημα μέσα σε ένα με δύο μήνες.

via

Permanent link to this article: http://www.technologos.eu/?p=3298

Leave a Reply