«

»

Nov 11 2011

Print this Post

O Eric Schmidt ισχυρίζεται ότι το λειτουργικό Android προηγήθηκε του iPhone (iOS)

Ο Πρόεδρος της Google Eric Schmidt επισκέφθηκε τη Νότιο Κορέα τελευταία, και ενώ ήταν εκεί του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Steve Jobs της Apple, που γενικώς έχει κατηγορήσει ότι το Android έχει κλαπεί από την Apple. Ο Schmidt κατάφερε να αποφύγει την ερώτηση, χρησιμοποιώντας τα χρονοδιαγράμματα των έργων.

 

Για την ακρίβεια η κατηγορία του Steve Jobs έρχεται από το τη βιογραφία του, του Walter Isaacson. Συγκεκριμένα στο βιβλίο, ο Jobs αναφέρθηκε στον απόηχο της εισαγωγής της HTC, τον Ιανουάριο του 2010, με ένα τηλέφωνο Android με multitouch και παρόμοια χαρακτηριστικά με το iPhone.

Ο Jobs φαίνεται να είπε: «Θα ξοδέψω κάθε δεκάρα, από τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια της Apple στην τράπεζα, για να διορθώσω αυτό το λάθος. Πρόκειται να καταστρέψω το Android, γιατί είναι ένα κλεμμένο προϊόν. Είμαι πρόθυμος να προκαλέσω θερμοπυρηνικό πόλεμο γι’ αυτό»

«Είχα αποφασίσει να μην σχολιάσω το τι έχει γραφτεί σε ένα βιβλίο μετά το θάνατό του», δήλωσε ο Schmidt. «Ο Steveήταν ένας φανταστικός άνθρωπος και κάποιος που μου λείπει πολύ. Ως γενικό σχόλιο, νομίζω ότι οι περισσότεροι θα συμφωνούσαν πως η Google είναι μια μεγάλη καινοτόμος εταιρεία. Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι η προσπάθεια για το Android ξεκίνησε πριν από το iPhone».

Και εάν η παραπάνω δήλωση του Schmidt σας φαίνεται περίεργη, αυτή είναι η αλήθεια. Η εταιρεία Android δημιουργήθηκε από πρώην μέλη της Danger, που αποτελούσε το σπίτι του σχεδιασμού πίσω από τα δημοφιλή τηλέφωνα SideKick που ευρέως υιοθετήθηκαν από την T-Mobile. Και εν έτη 2005ι εξαγοράστηκε από τη Google. Ενώ, για όσους δεν θυμούνται καλά, το πρώτο iPhone παρουσιάστηκε στις αρχές του 2007

Ανατρέχοντας και πάλι στο βιβλίο Isaacson, η γένεση του iPhone έλαβε μέρος κάποια στιγμή στα τέλη του 2005. Την εποχή που ο Jobs είχε δει σε άρθρα το Motorola ROKR να παρουσιάζεται ως φοβερό προϊόν. Έτσι τρελάθηκε και είπε στον Tony Fadell, τον «πατέρα του iPod» και άλλους της ομάδας πως ήταν «άρρωστο που ασχολούνται με αυτές τις ηλίθιες εταιρείες όπως η Motorola,» και είπε, «ας το κάνουμε μόνοι μας.»

Βέβαια το καίριο ερώτημα δεν είναι ίσως ποιος προηγήθηκε χρονικά αλλά τα επιμέρους χαρακτηριστικά. Γεγονός είναι πάντως πως οι πρώτες multitouch συσκευές Android κυκλοφόρησαν το 2008. Λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του iPhone και το πιθανότερο είναι η αλήθεια να βρίσκετε κάπου ενδιάμεσα.

based

 

Permanent link to this article: http://www.technologos.eu/?p=3327

Leave a Reply