«

»

Feb 22 2012

Print this Post

Οδηγός για νέους developers εφαρμοφών για το iOS από την Apple

Με τίτλο “Start Developing iOS Apps Today”, ο οδηγός που δημιούργησε η Apple απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να αρχίσουν να δημιουργούν εφαρμογές για το λειτουργικό σύστημα που τρέχουν τα iPhones και iPads.

Μέσα από 13 απλά βήματα, από την εγκατάσταση των απαιτούμενων εργαλειών μέχρι και την αποστολή της νέας εφαρμογής στο App Store, η εταιρεία προσπαθεί να μας δώσει κάποιες εισαγωγικές πληροφορίες, τις οποίες θα χρειαστούμε αν θέλουμε να προχωρήσουμε παραπέρα.

Το έγγραφο δεν είναι ορατό μόνο σε όσους έχουν εγγραφεί ως developers στα προγράμματα της Apple, γι αυτό ο καθένας μας μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό. Ο οδηγός απευθύνεται μόνο σε κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με την ανάπτυξη εφαρμογών στο iOS και περιλαμβάνει όλα τα βασικά βήματα που θα ακολουθήσει κανείς για τη δημιουργία μιας εφαρμογής, όπως είναι η γλώσσα προγραμματισμού που θα χρησιμοποιήσουμε, τα framewords, τη δημιουργία του interface με το οποίο θα αλληλεπιδρά ο χρήστης κλπ.

Η δημιουργία μιας εφαρμογής για iOS χρησιμοποιώντας το Xcode και το iOS SDK είναι στην πραγματικότητα πιο περίπλοκη διαδικασία από την απλή εκτέλεση των 13 βημάτων που περιλαμβάνονται στο “Start Developing iOS Apps Today”, όμως αποτελεί μια καλή αρχή.

via

Permanent link to this article: http://www.technologos.eu/?p=3390

Leave a Reply