«

»

Aug 06 2012

Print this Post

Η επανάσταση είναι εδώ: Oι πωλήσεις ψηφιακών βιβλίων στο Amazon ξεπέρασαν της πωλήσεις τυπωμένων βιβλίων

Όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα e-readers, κάποιοι μιλούσαν για επερχόμενες δραματικές αλλαγές στον κόσμο του βιβλίου, καθώς προέβλεπαν μεγάλη αύξηση της απήχησης των e-books έναντι των παραδοσιακών έντυπων βιβλίων. τυπωμένων

Ωστόσο, η μεγάλη επανάσταση στο χώρο ήρθε με την κυκλοφορία του Kindle από τον κολοσσό των online καταστημάτων/ βιβλιοπωλείων, Amazon Το e-reader σημείωσε και σημειώνει μεγάλη εμπορική επιτυχία, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην υποστήριξη που του παρέχει η μητρική εταιρεία μέσω του καταστήματός της, που επιτρέπει την πώληση και μεταφορά e-books στη συσκευή του χρήστη πολύ γρήγορα και απλά, με μερικά μόνο κλικ.

Σύμφωνα με την Amazon, λοιπόν, η εν λόγω «αναγέννηση» του βιβλίου έχει έρθει ήδη, καθώς, όπως ανακοινώθηκε από το Amazon.co.uk, οι πωλήσεις των e-books για Kindle ξεπερνούν πλέον τις πωλήσεις έντυπων βιβλίων, δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του δημοφιλούς e-reader στη Βρετανία: σύμφωνα με την εταιρεία, από την αρχή του 2012 μέχρι σήμερα, σε κάθε 100 έντυπα βιβλία που πωλήθηκαν από το site αντιστοιχούν 114 πωλήσεις και downloads e-books.

Οι μετρήσεις είναι «συνολικές»: δεν αφορούν μόνο βιβλία που έχουν τόσο έντυπη όσο και ψηφιακή έκδοση (ώστε να πει κανείς πως η «σύγκριση» έχει να κάνει απλά με τις πωλήσεις έντυπων και ψηφιακών εκδόσεων του ίδιου τίτλου και αγνοεί τον όγκο των βιβλίων που συνεχίζουν να πωλούνται μόνο σε έντυπη μορφή), αλλά το σύνολο των πωλήσεων, που δείχνει ότι το προβάδισμα των e-books είναι πλέον σαφές. Ωστόσο, η εταιρεία δεν δημοσίευσε στοιχεία σχετικά με αυτούς καθαυτούς τους αριθμούς των πωλήσεων ψηφιακών βιβλίων. Παρόλα αυτά, ανακοίνωσε πως, τουλάχιστον στη Βρετανία, το Kindle δείχνει να φέρνει μία πραγματική αναγέννηση στον κόσμο του βιβλίου, καθώς οι εγχώριοι χρήστες του e-reader αγοράζουν πλέον τετραπλάσια βιβλία σε σχέση με το παρελθόν. «Σε γενικές γραμμές έχει εμφανιστεί ένα ‘κύμα αγάπης’ προς το διάβασμα, και μία αναγέννηση ως αποτέλεσμα της κυκλοφορίας του Kindle» , ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Αξιοσημείωτο στην όλη υπόθεση της ανόδου πωλήσεων e-books είναι το ότι έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο οι πωλήσεις βιβλίων από συγγραφείς που χρησιμοποιούν την υπηρεσία «αυτοέκδοσης» της Amazon: το Kindle Direct Publishing, που επιτρέπει στους επίδοξους συγγραφείς να έρθουν σε άμεση συνεννόηση με την Amazon (τρεις από τους δέκα συγγραφείς βιβλίων για Kindle με τις περισσότερες πωλήσεις -Nick Spalding, Katia Lief, Kerry Wilkinson- έχουν εκδώσει τα βιβλία τους με αυτό τον τρόπο) και να διαθέσουν προς πώληση μέσω αυτής τα βιβλία τους σε e-book έκδοση, χωρίς να χρειάζεται η εύρεση και μεσολάβηση εκδοτικού οίκου.

via

Permanent link to this article: http://www.technologos.eu/?p=3441

Leave a Reply