«

»

Aug 15 2012

Print this Post

Google: Στην υπηρεσία των εργαζόμενων της και… μετά θάνατον

Για πολλούς η Google θεωρείται ο ιδανικός εργοδότης, ή αλλιώς, η εταιρεία των ονείρων για μια επαγγελματική καριέρα. Υπερβολή; Ίσως.

Όπως και να’ χει, οι 34.000 εργαζόμενοι της εταιρείας απολαμβάνουν μεταξύ άλλων δωρεάν κουρέματα, ιατρική περίθαλψη στον χώρο εργασίας και γκουρμέ γεύματα.Και φυσικά γενναιόδωρες απολαβές.

Το νέο είναι, ότι η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα φροντίζει τους υπαλλήλους της, ή καλύτερα τις οικογένειες τους, και μετά θάνατον. Ακριβώς αυτό αποκάλυψε το περιοδικό Forbes κατόπιν συζήτησης δημοσιογράφου με τον επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της Google.

Μισθοί και μετά θάνατον

Για την ακρίβεια, όλοι οι εργαζόμενοι της Google, δικαιούνται από την πρώτη ημέρα της πρόσληψής τους ένα μεταθανάτιο πακέτο απολαβών, που προβλέπει την καταβολή του 50% του μισθού τους επί δέκα χρόνια στις οικογένειές τους.

Το παραπάνω ισχύει και για τους “nooglers”, κοινώς, τους νεοπροσληφθέντες της εταιρείας.

Ο Laszlo Bock εξήγησε στο περιοδικό ότι “ένα από τα πράγματα που συνειδητοποιήσαμε πρόσφατα ήταν πως μία από τις πιο σκληρές αλλά και αναπόφευκτες στιγμές της ζωής είναι όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον θάνατο του συντρόφου μας. Είναι μία δύσκολη στιγμή και εμείς θέλαμε ως εταιρεία να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε τον ή την σύζυγο του εργαζομένου μας”.

Το πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή το 2011, αλλά σήμερα έρχεται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας, καθώς η Google δεν το είχε κοινοποιήσει.

Πέραν από το 50% του μισθού, κάθε σύζυγος εισπράττει το σύνολο των μετοχών που είχε ο/η θανών εργαζόμενος της Google, ενώ σε περίπτωση ύπαρξης παιδιών, το καθένα λαμβάνει επιταγή 1.000 δολαρίων μηνιαίως από την εταιρεία μέχρι να γίνει 19 χρονών (ή 23 ετών αν σπουδάζει).

Μέσα στις παροχές που απολαμβάνει ένας εργαζόμενος στον κολοσσό του Ίντερνετ, είναι η έμμισθη άδεια πατρότητας έξι εβδομάδων και μητρότητας 18 εβδομάδων.

“Ο λόγος που έχουμε αυτές τις παροχές, δεν είναι γιατί μας βοηθούν επιχειρηματικά, αλλά γιατί θέλουμε να κάνουμε το σωστό… Είναι καλύτερο να εργάζεσαι για μια εταιρεία που ενδιαφέρεται για σένα από μία που δεν ενδιαφέρεται”, ανέφερε χαρακτηριστικά το στέλεχος της Google.

via

Permanent link to this article: http://www.technologos.eu/?p=3471

Leave a Reply