«

»

Jul 21 2010

Print this Post

Facebook και face detection

Οι δημιουργοί του facebook λένε ότι μια νέα τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων (face detection) θα βοηθήσει στην ανεύρεση φίλων, κάνοντας ευκολότερη την επισήμανση φωτογραφιών. Αυτή είναι η πρώτη, από τα πολλά, απ’ότι φαίνεται, νέα χαρακτηριστικά του facebook για της φωτογραφίες.

Τα τεστ που άρχισαν την Παρασκευή 02/07, επικεντρώνονται στο να γλιτώσουν στους χρηστές την όλη ανιαρή διαδικασία της επισήμανσης. Στην τωρινή έκδοση, οι χρήστες ανεβάζουν φωτογραφίες, διαλέγουν κάθε πρόσωπο στη φωτογραφία, και επισημαίνουν τους φίλους τους. Εάν όμως κάποιος έχει ένα μεγάλο αλμπουμ η μια φωτογραφία με πολλά άτομα μέσα, αυτή η διαδικασία καταντάει χρονοβόρα και λίγο κουραστική.

Για να λύσει αυτό το πρόβλημα, το facebook παρέχει τη νέα τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, η οποία θα βρίσκει αυτόματα όλα τα πρόσωπα σε κάθε φωτογραφία και θα τα διαλέγει ωθώντας τον χρήστη να καταδείξει ποιός φίλος είναι στη φωτογραφία. Το λογισμικό που χρησιμοποιείται είναι παρόμοιο με αυτό των ψηφιακών καμερών και παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται για νέα τεχνολογία, είναι ιδιαίτερα εύχρηστη. Παράλληλα, από την ιστοσελίδα γίνεται λόγος για σειρά βελτιώσεων, αναφορικά με το ανέβασμα αρχείων και την επισήμανση στις φωτογραφίες.

[via]

Permanent link to this article: http://www.technologos.eu/?p=507

1 ping

Leave a Reply