«

»

Sep 17 2010

Print this Post

Καθρέφτης και σύστημα πλοήγησης “2 σε 1”

Η Ford σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία συστημάτων πλοήγησης Garmin εξέλιξαν την συσκευή “MirrorNavi” η οποία δεν κάνει τίποτα λιγότερο από το να χρησημοποιεί τον εσωτερικό καθρέφτη και ως συμβατικό καθρέφτη αλλά και ως οθόνη προβολής του χάρτη πλοήγησης.

Το συγκεκριμένο αξεσουάρ θα διατίθεται στον προαιρετικό εξοπλισμό όλων των μοντέλων της ford και πιθανότατα θα μπορεί να συνεργάζεται μέσο bluetouth που υποστηρίζουν το A2DP πρότυπου για μεταφορά ήχου, ώστε οι οδηγίες να “ακούγονται” από τα ηχεία του ραδιοφώνου του αυτοκινήτου.

Η συσκευή, αποτελείται από μία οθόνη αφής 3,5 ιντσών και καθρέφτη, αντικαθιστά τον κεντρικό καθρέφτη του αυτοκινήτου και μπορεί να τοποθετηθεί μέσα σε λιγότερο από μία ώρα σε οποιοδήποτε σημείο εξυπηρέτησης της Ford.

Το δε κόστος της συσκευής ποικίλλει, από 300 δολάρια στις ΗΠΑ έως 360 στερλίνες στην Βρετανία, χωρίς τα έξοδα τοποθέτησης.

Αξίζει βέβαια να επισημανθεί ότι καθρέφτες με τις συγκεκριμένες δυνατότητες πωλούνται εδώ και χρόνια από κινέζικες εταιρίες και έχουν μεγάλη απήχησή. Αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια γνωστής φίρμας να ασχοληθεί με αυτό το είδος πλοηγού.

Τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης συσκευής έναντι των συμβατικών εντοπίζονται κυρίως στην δυνατότητα τοποθέτησής της σε οποιοδήποτε Ford χωρίς την ανάγκη προεγκατάστασης στην κεντρική κονσόλα αλλά και στο γεγονός ότι δεν τραβάει την προσοχή επίδοξων διαρρηκτών.

Permanent link to this article: http://www.technologos.eu/?p=885

1 ping

Leave a Reply