«

»

Aug 18 2011

Print this Post

Το conn-x TV αρχίζει να εκπέμπει και μέσω δορυφόρου (Eurobird 9E)

Η δορυφορική πλατφόρμα του ΟΤΕ σχεδιάζεται από τον οργανισμό να ξεκινήσει την επίσημη εμπορική της λειτουργία στις αρχές Σεπτεμβρίου 2011 από τον Eurobird 9E (και όχι από τον Hellasat όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί).

Η λήψη του κεντρικού beam του δορυφόρου που θα χρησιμοποιήσει ο ΟΤΕ είναι εφικτή σε όλη την Ελλάδα με κάτοπτρα από 60 έως 90 εκ (στην Κρήτη και στη Ρόδο) ενώ μπορεί να γίνει και ταυτόχρονη λήψη του με τον Hotbird13E (με χρήση παράκεντρου LNB στο κάτοπτρο και διακόπτη DISEqC στο καλώδιο) αφού οι δυο δορυφόροι απέχουν μεταξύ τους στο τροχιακό τόξο μόνο 4 μοίρες.

Ο ΟΤΕ έχει κάνει ήδη δοκιμές στην συχνότητα 12111,V,27500 εκπέμποντας τα κανάλια Blue Hustler, France 24 Fr, France 24 En, Deutsche Welle, World Fashion, ESPN America, ESPN Classic, κωδικοποιημένα στο σύστημα Videoguard και είναι έτοιμος να εκπέμψει όλα τα μεγάλα ελληνικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας και τα 48 κανάλια που μεταδίδει ήδη το connx tv ενώ σταδιακά τα κανάλια στα πακέτα του θα αυξάνονται.

Tο κόστος του βασικού θα είναι κάτω από € 20 τον μήνα και ο δέκτης που θα δίνει ο OTETV στους καταναλωτές θα είναι kaon που θα δίνεται με «παντρεμένη» μαζί του κάρτα αποκωδικοποίησης.

via

Permanent link to this article: http://www.technologos.eu/?p=3263

Leave a Reply