«

»

Sep 12 2011

Print this Post

Σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων στους TSI κινητήρες της VW

Τη δυνατότητα απενεργοποίησης των δύο από τους τέσσερις συνολικά κυλίνδρους του θα αποκτήσει μέσα στο 2012 ο TSI κινητήρας των 1,4 λίτρων της VW.

H συγκεκριμένη τεχνολογία ενσωματώνεται για πρώτη φορά σε ένα τετρακύλινδρο μοτέρ ευρείας παραγωγής, εξασφαλίζοντας οικονομία καυσίμου που μπορεί να φτάσει μέχρι και το ένα λίτρο ανά 100 χιλιόμετρα.

Οι κύλινδροι παραμένουν ανενεργοί από τη στιγμή που ο ρυθμός περιστροφής του κινητήρα βρεθεί μεταξύ των 1.400 και 4.000 σ.α.λ. και η ροπή ανάμεσα στα 25 και 75 Nm.

Η απενεργοποίηση των κυλίνδρων επιτυγχάνεται με την “αποδέσμευση” των βαλβίδων εισαγωγής από τον αντίστοιχο εκκεντροφόρο και αναστρέφεται από τη στιγμή που ο οδηγός απαιτήσει, με το απότομο βύθισμα του πετάλ του γκαζιού, περισσότερη ισχύ.

Σύμφωνα με την ίδια τη VW η λειτουργία του κινητήρα δεν επηρεάζεται από την παραπάνω διαδικασία, διατηρώντας -μεταξύ άλλων- χαρακτηριστικά όπως η περιορισμένη παραγωγή θορύβου και κραδασμών.

Παράλληλα, το νέο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ άμεσου ψεκασμού θα συνδυάζεται με σύστημα Stop/Start και θα πληροί τις προδιαγραφές εκπομπής ρύπων EU6.

Permanent link to this article: http://www.technologos.eu/?p=3269

Leave a Reply