«

»

Feb 03 2011

Print this Post

H visa δοκιμάζει σύστημα πληρωμών με iPhone

Η Visa ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την διαδικασία δοκιμών για ένα σύστημα πληρωμών βασισμένο στο iPhone και το οποίο θα αφορά κάποιους πελάτες στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα το σύστημα πληρωμών που δοκιμάζει η Visa αφορά περιορισμένο αριθμό πελατών στην Ευρώπη. Οι δοκιμές ξεκίνησαν με αφορμή έρευνα που έγινε από την Visa Europe σε Μ. Βρετανία, Ιταλία, Πολωνία και Τουρκία και έδειξε ότι το87% των χρηστών iPhone θα σκεφτόντουσαν τις πληρωμές μέσω του κινητού τους τηλεφώνου στο οποίο θα είχε τοποθετηθεί κάποιο εξτρά αξεσουάρ.

Η Visa ξεκίνησε τις δοκιμές της σε συνεργασία με την Turkish bank και για τις δοκιμές αυτές απαιτείτε η τοποθέτηση στο iPhone ενός dongle. Το συγκεκριμένο dongle που έχει επιλεχθεί υποστηρίζει αμφίδρομη επικοινωνία NFC και RFID, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καταστήματα ή άλλα σημεία πληρωμών.

Η επιλογή του iPhone ως πλατφόρμα δοκιμών για την Visa μάλλον δεν γίνεται τυχαία αφού η επόμενη γενιά του iPhone, όσο και του iPad, αναμένεται να έχουν ενσωματωμένη υποστήριξη για NFC και πιθανόν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τον λογαριασμό του χρήστη στο iTunes.

[via]

Permanent link to this article: http://www.technologos.eu/?p=2617

Leave a Reply